неделя, 11 ноември 2012 г.

Детски дрехи според възрастта на детето


  Много родители изпитват затруднения при избора на детски дрехи. Това често се дължи на факта, че не могат да определят правилно размерите на своето малко съкровище или че не знаят коя дреха е най-подходяща за неговата възраст. Още щом разберат от какъв пол е бебчето им, майките и бащите се втурват по магазините. Купуването на първите детски дрешки е  истинско изпитание и съществува голям риск от това да не се уцели точния размер. Но, така или иначе, детските дрехи няма как да се премерят и се купуват на сляпо. Някои родители предпочитат по-лесният вариант на онлайн пазаруването и подбират внимателно детските дрехи. Разбира се, и тук рискът от несъответствие в размера го има. Но за сметка на това, разнообразието е по-голямо. А и по този начин се пести време. Първите бебешки дрешки трябва да бъдат много мекички, нежни и красиви. Всяко новородено бебе има нужда от боди, пижамка, блузка, ританки и обувчици за прохождане. В магазините се предлагат различни размери, съобразени с възрастта като например от 0 до 6 месеца, от 6 месеца до 1 година, от 1 до 2 години и така нататък. Бъдещите родители трябва да внимават за неподходящи материи, които могат да раздразнят нежната детска кожа или да предизвикат алергични реакции.
Когато детенцето е по-голямо, родителите отново трябва да заложат на удобството при  избора на дрешки, но тук вече трябва да се замислят и за увеличаване на броя им.
  По-голямото дете на възраст до 4 години вече се движи свободно, играе навън и съответно се цапа по-лесно. Трябва да подготвите по-голямо разнообразие от блузки, панталонки, клинчета и якета. Важно е да изберете дрешки, които нямат връзки или панделки в качулката или около врата. Това дизайнерско хрумване може да бъде много опасно за едно дете до
  Седем-годишна възраст. Преди да изберете каквато и да било детска дреха, трябва да сте сигурни, че тя гарантира комфорт и безопасност. С порастването, изискванията на дечицата спрямо облеклото им се увеличават. Децата във възрастовата граница 7-10 години вече проявяват своя вкус към дрехите. Добре е да ги научите правилно да съчетават цветовете на детските дрехи и да се обличат стилно спрямо всеки повод. Облеклото на децата в училищна възраст трябва да е преди всичко удобно и практично. За ежедневието можете да купите спортен екип или пък да облечете детето си с дънки, блузка и спортно яке. След 12-годишна възраст, децата обикновено започват да предявяват претенции към облеклото и сами държат да го избират и купуват. Позволете им да до правят, но все пак им напомняйте от време на време, че си оставяте правото да им давате съвети като техни родители. 

1 коментар:

  1. Здравейте всички,
    Благодаря ви за прекрасната статия!
    Ако някой има желание да научи повече за Ръчно рисуваните дрехи на Nadya's Drawing Hand мисля ,че това е мястото за вас!

    ОтговорИзтриване